CHP’nin tehlikeli oyunu

Fırlatılan kurşun olayından sonra tedbir isteyen CHP liderine kimin söylediğini açıklamadığı ‘kendin güvenliğinizi kendiniz sağlayın’ cevabı verilmiş.  Bunun yanlış...

Fırlatılan kurşun olayından sonra tedbir isteyen CHP liderine kimin söylediğini açıklamadığı ‘kendin güvenliğinizi kendiniz sağlayın’ cevabı verilmiş. 

Bunun yanlış olduğunu ve emniyetin koruma görevi yapması gerektiğini yazmıştık.

Amma velakin polise de güvenmediğini ilan eden CHP, gençlik kollarının refakat ederek saldırılara karşı lideri koruma kararı almış!

***

Partililerin liderlerine refakat etmesi ve saldırılara karşı ona kalkan olması anlaşılır bir şey. Fakat CHP’liler liderlerini korumak yerine protestoculara saldırmak gibi bir taşkınlık yaparsa işte ozaman asıl kurşunu  kendi ayaklarına sıkmış olurlar.

Sıktılar da.

Cuma günü Edirne’deki şehidin cenaze namazında  Kılıçdaroğlu’na sözlü tepki veren bir vatandaşa CHP’li gençler saldırarak  cevap verdiler.

***

Siyasetçilerin protesto edilmeleri normaldir.  Ölçü kaçırılmamak kaydıyla tabii ki. Fiili bir saldırı olmadığı küfür ve hakaret içermediği sürece vatandaş siyasetçiye itiraz edebilir tepki gösterebilir protesto edebilir.

Edirne’deki protesto da bu sözlü tepkilerden biri. CHP’nin takip ettiği politikalarla teröre destek  verdiğini düşünen bir vatandaş Kılıçdaroğlu’nun şehid cenazesine katılmasını herhangi bir fiili saldırıya teşebbüs etmeksizin sözlü olarak protesto etmiş.

Ben cenazeye gelmiş birine bu protestoyu doğru bulmam. Ama ona karşı şiddet kullanmayı da doğru bulmam.

CHP bu protestoya karşı şiddet kullanarak haddi aşmıştır.  

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar