CHP’nin de HDP’nin de faturası MHP’ye çıkabilir!

Başkanlık divanının teşekkülünden sonra hükümet kurma çalışmaları başlayacak.  Her ne kadar anayasa cumhurbaşkanının bir milletvekilini görevlendireceği ibaresini taşıyorsa da...

Başkanlık divanının teşekkülünden sonra hükümet kurma çalışmaları başlayacak. 

Her ne kadar anayasa cumhurbaşkanının bir milletvekilini görevlendireceği ibaresini taşıyorsa da teamüller en büyük partinin genel başkanının görevlendirilmesi şeklinde oluştu. Bu durumda ilk görev Davutoğlu’na verilecek demektir.

Davutoğlu iki tur yapacağını söylüyor. Birincisinde partileri ziyaret edip düşüncelerini alacak, ikinci turda da hükümet kurma teklifi yapacak.

Yine Davutoğlu’nun açıklamalarına bakılacak olursa sadece iki partiye ortaklık teklif edeceği anlaşılıyor. CHP ve MHP’ye. Davutoğlu her ikisine de aynı mesafede olduğunu söyleyerek ikisiyle de hükümet kurabileceğinin işaretini verdi.

Anlaşılan o ki, HDP ile ortaklığı AK Parti de düşünmüyor.

***

AK Parti tabanının yakından tanıyan ve eğilimlerini ve tepkilerini bilen biri olarak benim şahsî kanaatim AK Parti için en faydalı hükümetin MHP ile kurulacak hükümet olması yönünde. Sadece AK Parti için değil millet ve memleket için de bu şartlarda en faydalı hükümetin AK Parti MHP hükümeti olduğu kanaatindeyim.

Çünkü MHP muhafazakar seçmen tabanına sahip bir parti olarak en azından bazı milli meselelerde AK Parti ile aynı siyaseti takip etmekten imtina etmeyeceğini ispat etmiş bir partidir.

2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminden başörtüsü meselesine varıncaya kadar bazı temel meselelerde CHP’nin aksine MHP aklı selim yolunu tercih etmiştir.

HDP konusunda geçen 4 yıl boyunca genel kurulda yan yana otururken itiraz etmeyip şimdi meşruiyetini sorgulaması bir tenakuzdur. Ancak bu politika ile seçmenine verdiği mesajdan olumlu sonuç aldığı için HDP tarafını flu görmeye devam edeceği anlaşılmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar