CHP siyasi partiden öte bir şeydir!

Sosyal medyada dolaşan, ‘CHP bir parti değil, Türk’e dinini, dilini ve özünü kaybettirmeye memur bir katliam müessesesidir’ ifadesi gerçekten Necip Fazıl’a mı aittir bilmiyorum ama tek parti dönemindeki zihniyeti...

Sosyal medyada dolaşan, ‘CHP bir parti değil, Türk’e dinini, dilini ve özünü kaybettirmeye memur bir katliam müessesesidir’ ifadesi gerçekten Necip Fazıl’a mı aittir bilmiyorum ama tek parti dönemindeki zihniyeti açıklaması bağlamında isabetli bir tariftir denilebilir.

Her ne kadar Kılıçdaroğlu bu imajı yıkmak için kimi açılımlar yapsa da CHP’ye katılıp sonra ayrılan Yaşar Nuri ve İhsan Özkes gibi ilahiyatçıların yaptıkları açıklama CHP’nin hâlâ o din dışılık örtüsünü ve yukarıda sözü edilen zihniyeti koruduğu anlaşılıyor.

En son Fikri Durmuş Sağlar’ın ''Yargılandığım zaman, türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var'' açıklaması tekrar başörtüsü tartışmasını alevlendirmiş oldu.

Sağlar’a tepkiler dinmedi. Sağlar bu kez, başörtüsünü kastetmediğini Siyasal İslam’ın simgesi olan türbanı k

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar