Bunun adı selective terördür

Bugün hükümet kurulması süreci ile terör konusunu yazmakta mütereddid idim.  Dün medya grup başkanımız Murat Sancak Bey’e yapılan suikast girişiminden sonra terörü yazmaya karar verdim. Önce Murat...

Bugün hükümet kurulması süreci ile terör konusunu yazmakta mütereddid idim. 

Dün medya grup başkanımız Murat Sancak Bey’e yapılan suikast girişiminden sonra terörü yazmaya karar verdim.

Önce Murat Bey’e tekrar geçmiş olsun diyorum.

Bu satırları yazdığımda henüz failler belli değildi.

22 mermi sıkan canilerin yüzlerine maske takarak kendilerini saklamaları saldırının şahsi bir hesaplaşma değil örgütsel bir eylem olduğu ihtimalini güçlendiriyor.

Bu itibarla Murat Bey’e yapılan bu saldırı onun şahsında genelde basın özgürlüğüne özel olarak da Star gazetesi ve TV 24 yayınlarına yapılmış bir saldırıdır.

Murat Bey ne yazı yazıyor ne de televizyonda konuşuyor, o bizim yazdıklarımız ve TV’nin yayınladıkları yani yayın politikamız sebebiyle hedef seçilmiş görünüyor.

Bunun adı selective terördür.

***

İnsan canına kastetmesi açısından güvenlik güçlerine saldırı ile sivillere saldırı arasında fark yoktur. Hedefte insan vardır.

Terörle mücadelede medya en az güvenlik güçleri kadar belki de daha etkilidir.

Terör örgütleri bu etkiyi zayıflatmak veya kırmak için hedef seçebilirler.

Sadece bir yazarı veya çalışanı hedef seçselerdi olay kişiselleşebilirdi.

Medya Grup Başkanının hedef seçilmiş olması o grupta çalışan herkese ve yayın politikasına yönelik bir saldırı ve tehdittir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar