Bu işin içinde bir bit yeniği var!

Muhammed Ali’nin cenaze töreni de kazandığı maçlar kadar ilgi çekiciydi. Törene katılım için bilet satıldığını duyunca şaşırmıştım. Meğer her şey altı yıl...

Muhammed Ali’nin cenaze töreni de kazandığı maçlar kadar ilgi çekiciydi.

Törene katılım için bilet satıldığını duyunca şaşırmıştım. Meğer her şey altı yıl önce hazırlanmış ve törenlerin nasıl yapılacağını rahmetli de biliyormuş. Törenin detayları 6 yıl öce belirlenmiş ve M. Ali’ye sunulmuş o da onaylamış.

Ezilenlerin temsilcisi olmayı başaran M. Ali’ye rahmet diliyorum.

***

Şaşkınlığımı gizleyemediğim başka bir gelişme de törende yapılacak konuşmaların bazılarının iptal edilişi oldu.

Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, cenazede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın konuşma yapacağını söylemişti.

Erdoğan’ın cenazeye katılan tek devlet başkanı olması fevkalade anlamlıydı ve konuşmalar bölümünde talep etmese bile kendisinden bir konuşma yapması istenirdi.

Düşünsenize dünya şampiyonunun törenine 200 civarındaki dünya devletlerinden sadece Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı katılıyordu.

***

Sonra ne olduysa, nasıl olduysa aynı aile sözcüsü kalktı, “Programa iki ismin daha eklendiğini ve konuşma yapmak isteyen yabancı liderlere yer kalmadığını söyledi.”

Erdoğan’a konuşma kararı verildikten sonra programa katılmış iki kişi yüzünden konuşma iptal edilmişti!

Sizce de bir gariplik yok mu? Katılan isimler ne protokol itibariyle nede konum itibariyle cumhurbaşkanından daha önemli isimler değil!

Bir Hollywood yıldızı ve bir haham için törene katılan en üst düzeydeki bir cumhurbaşkanının konuşmasının iptal edilmesi sizce normal mi?

Bence değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar