Boğazın yıldızı!

Bir avuç toprağımızı korumak ne kadar önemliyse en küçük milli bilgiyi korumak da o kadar önemlidir.  Teknolojinin ve dijitalleşmenin zirve yaptığı günümüzde bilgi, eskisi gibi karton...

Bir avuç toprağımızı korumak ne kadar önemliyse en küçük milli bilgiyi korumak da o kadar önemlidir. 

Teknolojinin ve dijitalleşmenin zirve yaptığı günümüzde bilgi, eskisi gibi karton klasörlerde saklanmıyor. Milyonlarca sayfalık bilgi küçücük bir bellekte korunabiliyor. Koca bir kütüphaneyi cebinizdeki küçük bir flaş diskte taşıyabiliyorsunuz. 

Bununla birlikte kamunun ve büyük firmaların bilgileri artık küçük belleklere sığamayacak boyuta erişmiş ve bu bilgileri dijital ortamda koruyacak veri merkezlerine (data center) ihtiyaç hasıl olmuştur. 

Kurumların binlerce raftaki milyonlarca klasör ve dosyanın bulunduğu arşivlerini düşünün. İşte o arşivler yerini günümüzde data center’lere bırakıyor. 

*** 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar