Biz bu bayramı hak etmiyoruz!

Bayram ne olup bittiğinden haberi olmayan çocuklar için bayram olsa gerek. Bayram sevincini bu şartlarda ancak onlar yaşayabilirler. Çevresindekileri az buçuk idrak edebilen hiç kimsenin sevinebileceğini...

Bayram ne olup bittiğinden haberi olmayan çocuklar için bayram olsa gerek. Bayram sevincini bu şartlarda ancak onlar yaşayabilirler. Çevresindekileri az buçuk idrak edebilen hiç kimsenin sevinebileceğini düşünmüyorum. Ramazan ayının rahmet ve merhamet ikliminde şiddeti yaşayan müminler nasıl sevinsinler ki.

İstanbul, Halep, Bağdat hatta Medine-i Münevvere’de bombalar patlarken masum insanlar teröre kurban giderken nasıl sevinelim ki! Bağdat ve Medine’de doğrudan camiler hedef alınmış.

Halep’te ve İstanbul’da çarşı Pazar ve havalimanı hedef alınmış. İşin en üzücü yanı ve insanı kahreden tarafı ise camilere ve masum insanlara saldıranların bu işi İslam adına yapıyor olmalarıdır!

***

Bu şartlarda idrak sahibi iz’an sahibi bir mümin nasıl sevinebilir ki. Hemen yanı başında masum insanlar hayatlarını kaybederken ve herkesin her an benzer bir teröre saldırısına uğraması muhtemelken nasıl sevinebilir ki. Dedim ya bayram sevicini bu şartlarda ancak çocuklar yaşayabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar