Bir yanda hayır hasenat öte yanda!

AVM’ler ve marketler mahalle bakkallarını azaltmış olsa da kenar mahallelerde ve köylerde bakkal amcalar komşulara hâlâ hizmet vermeye devam ediyorlar.  Bakkal amca mahallenin yerlisi olduğu için komşuları tanır...

AVM’ler ve marketler mahalle bakkallarını azaltmış olsa da kenar mahallelerde ve köylerde bakkal amcalar komşulara hâlâ hizmet vermeye devam ediyorlar. 

Bakkal amca mahallenin yerlisi olduğu için komşuları tanır bilir ve marketler gibi peşin para ya da banka kartı aramazlar. Fakir komşu bir ekmek alır, 250gr. peynir alır deftere yazdırır. Bakkal amca hayır diyemez. 

Veresiye fukara için bir çıkış yoludur ama bakkal amcaların en büyük dertlerinden biri de veresiye defterindekileri tahsil etme zorluğudur. Kötü niyetliler bir tarafa fukara borcunu kapatmakta zorlanır.

*** 

TRT 1’de yayınlanan Payitaht dizisinin Ramazan ayı içindeki bir bölümünde ecdadın b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar