Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az

Seni başkan yaptırmayacağız” sloganıyla Haziran seçimlerinde propaganda yapan HDP’den başkanlık sistemi konusunda farklı sesler çıkmaya başladı.  Önce...

Seni başkan yaptırmayacağız” sloganıyla Haziran seçimlerinde propaganda yapan HDP’den başkanlık sistemi konusunda farklı sesler çıkmaya başladı. 

Önce sözcüsü Bilgen sonra Fırat ve Doğan başkanlık sisteminin tartışılabileceğini söylediler. Her ne kadar parti sözcüsü Bilgen çark ettiyse de eş başkan tutumlarının değişmediğini söylediyse de anlaşılan o ki kendi içlerinde bile ortak bir görüş mevcut değil.

Hoş başkanlık sistemine muhalefetleri de sırf Erdoğan istediği için yapılan muhalefetten ibaret.

***

Yoksa başkanlık sistemi ne cumhuriyete ne de demokrasiye aykırıdır. Bunu onlar da biliyorlar. Ama HDP kendi kendine karar veren bir parti olmadığı için birileri tarafından yönlendirildiği için ne ülke çıkarını ne de haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt vatandaşın çıkarını zerre kadar düşünmüyorlar.

Düşünüyor gözüküyorlar, edebiyat parçalıyorlar ama gerçekte ise hem ülkenin zararına olan hem de Kürt vatandaşı mağdur eden politikalar peşinde koşuyorlar.

Özellikle de terör konusunda takındıkları ve hâlâ sürdürdükleri politika ile meşruiyetlerine gölge düşürüyorlar!

Oysa siyaset sorun çözmek için yapılır sorun olmak için değil.

***

Halbuki HDP’nin bu siyasi gücüyle yapabileceği çok şey var. Yeter ki kendileri düşünsünler, yeter ki ülkeyi ve seçmenlerini düşünsünler.

Salı günü yayınlanan yazımda HDP’ye hitaben demiştim ki: “Eğer Kürt sorunun çözmek istiyorsan cumhurbaşkanı ve AK Parti ile savaşı değil diyalogu tercih et. Terör örgütüne sırtını dayama, dış güçlere güvenme, Türkiye’nin partisi ol.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar