‘Ankara’da ne tank ne savaş uçağı ne de helikopter göreceğiz’

Başlıktaki ifade Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beye ait.  AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak hain darbe girişiminin ardından askeri birliklerin şehir dışına...

Başlıktaki ifade Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beye ait.
 

AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak hain darbe girişiminin ardından askeri birliklerin şehir dışına taşınmasını tamamladıklarını vurgulamış.

Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde geldiği nokta açısından fevkalade önemli bir durum ve önemli bir açıklama.

Nereden nereye!

***

Bundan 11 sene önce bırakın bir askeri birliğin Ankara dışına taşınmasını sözünü etmek bile zordu.

7 Aralık 2005 tarihinde “Daha sivil bir görüntü” başlığı altında bir yazı yazarak askeri birlik ve tesislerin şehir dışına çıkarılması gerektiğini, meclisteki Muhafız Taburuna ait birliğin de lüzumsuzluğunu anlatmıştım da Genelkurmay ertesi gün bir basın açılaması yaparak, “münferit hezeyan” başlığıyla askerden rahatsız olanları kınayan bir açıklama yayınlamıştı. Uzun süre benim bu yazım tartışılmış ve bugün demokrat kesilen birçok ünlü -birkaç yazar hariç- o gün maalesef sesini bile çıkaramamıştı.

***

Dönemin meclis başkanı bile “münferit bir hezeyan sözünü ölçüsüz, orantısız, o arkadaşımın yazdığı yazı kadar yanlış buluyorum” diyerek tepkiyi yanlış bulduğunu söylemiş ama beni de savunamamış yazımın yanlış olduğunu söylemişti.

Yine en delikanlı açıklama dönemin başbakanı Erdoğan’dan gelmişti.

Ama o da vesayet sisteminin farkındaydı.

2010 yılındaki anayasa tadilatı ile vesayet sistemi büyük oranda yerini milli iradeye terk etmek zorunda kalmıştı ama 15 Temmuz gösterdi ki sadece yasal düzenleme yetmiyormuş alanda da milli iradeye kastedenlerin iştahlarını kabartacak imkânların izalesi gerekiyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar