Amirallerin bildirisi iç tehdittir!

Anayasa ile ifade özgürlüğünü garanti altına almış bir ülke olan Türkiye'de herkes düşüncesini ifade etme hakkına sahiptir. Özellikle de alanlarında uzmanlaşmış şahsiyetlerin...

Anayasa ile ifade özgürlüğünü garanti altına almış bir ülke olan Türkiye'de herkes düşüncesini ifade etme hakkına sahiptir. Özellikle de alanlarında uzmanlaşmış şahsiyetlerin düşünceleri hem toplumu hem yönetimi uyarma hususunda önemli misyon ifa edebilir.

Bu bağlamda görüşlerine katılmasak da emekli amirallerin düşüncelerini ifade etmeleri de demokratik bir hak olarak görülmelidir.

Ancak amiraller düşüncelerini ifade ederken üstenci, buyurgan ve kibirli bir dil kullanır ve düşüncelerini muhtıraları hatırlatır biçimde gece yarısı yayınlar ve de, düşüncelerine itibar edilmezse, ''Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir'' şeklinde açıkça tehdit savururlarsa; bu yöntem ifade hürriyetinden çok demokrasiyi tehdit eden muhtıra özelliği taşır ki işte o zaman demokratik kurumlar harekete geçer. Geçmiştir de.

104 amiralin bildirisi bu şekliyle antidemokratik bir

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar