Amaç Türkiye'yi frenlemektir!

Mısır, ipleri emperyalistlerin elinde olan darbeci bir kukla tarafından yönetilmektedir. Mısır yönetimi iç politikada olduğu gibi dış politikada da emperyalistlerin emellerine hizmet etmektedir.Libya konusundaki tavrı da aynı...

Mısır, ipleri emperyalistlerin elinde olan darbeci bir kukla tarafından yönetilmektedir.

Mısır yönetimi iç politikada olduğu gibi dış politikada da emperyalistlerin emellerine hizmet etmektedir.

Libya konusundaki tavrı da aynı minvaldedir. Mısırın darbeci yönetimi BM’nin tanıdığı başkent Trablus’daki meşru Milli Mutabakat Hükümetini değil âsi general Hafter’in yanında saf tutmaktadır.

Libya sorununu çözüme kavuşturacak toplantıya birkaç gün kala 4 Nisan 2019’da Trablus’a saldırarak barış konferansını sabote eden Hafter, meşru hükümetin yaptığı güvenlik işbirliği anlaşması sonunda Türkiye’den aldığı destek ile işgal ettiği batı şehirlerinden büyük bir hezimet sonucu çekilmişti.

Hafter güçleri çekildikten sonra Terhune şehrinde toplu mezarlar ortaya çıkmış ve Hafter’in aynı zamanda bir savaş suçlusu olduğu ispat edilmişti.

Sadece Terhune de değil hâkim olduğu doğu kesiminde de yüzbinleri mağdur eden H

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar