Almanya muz cumhuriyetlerine mi özeniyor?

Mısır’daki darbeci yönetim dosyalarını dahi açmadan yüzlerce insana idam cezası verirken demokrasi havarisi batı ülkelerinin kılı kıpırdamıyor.  Sessiz kalsalar darbelere karşı yine bir...

Mısır’daki darbeci yönetim dosyalarını dahi açmadan yüzlerce insana idam cezası verirken demokrasi havarisi batı ülkelerinin kılı kıpırdamıyor. 

Sessiz kalsalar darbelere karşı yine bir tavır olurdu.

Lakin aksine darbe yönetimine açıktan destek veriyorlar. Geçen ay meclis başkanı tavır koysa da Almanya hükümeti  darbeci Sisi’yi ağırladı ve 8 milyar avroluk bir de anlaşma imzaladı.

Demokrasinin beşiği sayılan İngiltere ise geçen hafta darbeci general  AFettah Sisi’yi resmen ülkesine davet etti.

Seçilmiş cumhurbaşkanını darbe ile deviren  en son idam kararı verip idamlık gömlek ile duruşmaya çıkaran darbe yönetimine batı dünyası açıkça meşruiyet kazandırıyor.

***

O kadarla yetinseler hadi adamlar kendi çıkarlarını önceliyorlar dersiniz.

Maalesef batılılar darbecilerin  zulmüne ortaklık etmeye başladılar.

Evvelki günü El-Cezire televizyon kanalının  ünlü sunucusu ve program yapımcısı Ahmed Mansur Alman hükümeti tarafından Berlin havaalanında tutuklandı.

Alman hükümeti sırf darbeci yönetimi memnun etmek için bu hukuksuz adımı attı maalesef.

***

Ahmed Mansur Mısır asıllı bir gazeteci. El-Cezire’de program yapıyor. Mısır’daki darbeyi desteklemediği ve eleştirdiği için darbe mahkemeleri Mısırın imajını zedeleyen haberler yaptığı gerekçesiyle hakkında 15 yıl hapis cezası verdi.

Yetinmedi geçen sene Mayıs ayında Mısır’daki mallarına el koydu.

Mısır makamları Ahmed Mansur’un tutuklanması için interpole müracaat etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar