Ali Ulvi Kurucu merhum

Ankara merkezli Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) gençlerin pek uğramadığı adı büyük ama etkinliği yok denecek kadar az silik birsivil toplum örgütüdür. Fakat TYB İstanbul Şubesi birkaç...

Ankara merkezli Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) gençlerin pek uğramadığı adı büyük ama etkinliği yok denecek kadar az silik birsivil toplum örgütüdür.

Fakat TYB İstanbul Şubesi birkaç senedir ses getiren kültürel etkinliklere imza atmaya başladı. Özellikle gençlerin uğrak mekanı haline geldi. Tabir caizse arı kovanı gibihareketli bal üreten verimli bir hüviyete büründü.

Ne zaman uğrasam gençlerin koşuşturdukları cıvıl cıvıl bir kültür atmosferine şahit oluyorum.

Bu vesileyle şubeye bu canlılığı kazandıran yönetimi yürekten kutluyorum.

***

Tabii sadece gençleri değil benim gibi yaşı altmışın üstündeki zevatın ilgisini de cezbeden etkinliler tertip ediliyor.

Mesela geçen hafta icra ettikleri önemli bir etkinliğe katılma ihtiyacı hissettim. Çükü beni de yakından ilgilendiriyordu.

TYB İstanbul Şubesiikinci Âkif olarak bilinen merhum Ali Ulvi Kurucu beyin anılacağı bir panel tertip etmişti. Cumartesi saat 17.00 olarak notumu aldım ve programımı ona göre yaptım.

***

Beni yakından ilgilendirmesinin sebebi merhum Ali Ulvi Bey’le tamı tamına dolu dolu beş sene geçirmiş olmamdı.

1976-1981 yılları arasında İstanbul’daki anarşik eylemlerden uzaklaşıp ilim tahsili için gittiğim Medine-i Münevvere’de hem madden hem manen Ali Ulvi Bey’in kanatları altında olmanın şerefini yaşamıştım.

Hemen her gün kendisine refakat etmiş, sohbetlerini dinlemiş, kendisinden özel ders almış, çalıştığı kütüphanede yardımcılığını yapmış, nâzırlığını üstlendiği ve Türk talebelerinin yurt olarak kullandığı Beşirağa Medresesi’nde emriyle talebe başkanlığı yapmıştım. Büyük kızımın kulağına ezanı o okumuştu.

Onunla sayısız sohbet, ilim, zikir ve müzik meclislerinde beraber olma şerefine nail olmuştum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar