Alevilere yönelik ayrımcılık

İdeolojik devlet yapısı, baskıcı anayasa, çarpık eğitim sistemi, negatif algı, yanlış ve eksik bilgi maalesef toplumda Türk-Kürt, Laik-Antilaik, Alevi-Sünni gibi tartışma alanları...

İdeolojik devlet yapısı, baskıcı anayasa, çarpık eğitim sistemi, negatif algı, yanlış ve eksik bilgi maalesef toplumda Türk-Kürt, Laik-Antilaik, Alevi-Sünni gibi tartışma alanları oluşturmuştur. 

Toplumdaki kutuplaşmanın giderilmesi hep siyasilerden beklenir olmuş ve sorunu asıl çözecek olan sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri pasif kalmışlardır.

Hatta bazen negatif rol oynamışlar ve kutuplaşmayı körükleyen tavırlar sergilemişlerdir.

***

Bu alanda pozitif çalışmalar yapanlar da yok değil.

MAZLUMDER bunlardan biri. 

Mazlumder İstanbul Şubesi Ayrımcılık Komitesi’nin 2014-2015 yılları arasında yaptığı çalışmalar “Alevilere yönelik ayrımcılık raporu” adı altında yayınlandı. 

40 sayfalık bu raporu önemsediğim için bazı alıntılar yapmak istiyorum.

***

Alevilik meselesinde ortaya koyulan sorunlar ve bunlara getirilen çözümler her ne kadar Alevi kimliği ile ilişkili müşahhas bir soruna işaret ediyor gibi görünse de esasında meselenin tamamının ideolojik anayasa ve devletin anayasaya paralel yürüttüğü politikalar kaynaklı olduğu ve tüm dini ve etnik problemlerin birbiri ile ilişkili olduğu gözden kaçırılmamalıdır.”

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar