Akıncı mı Tatar mı?!

Bugün ilk turu yapılmakta olan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminden bahsediyorum.Türkiye’nin kuşatıldığı özellikle Doğu Akdeniz’de limanlara hapsedilmeye çalışıldığı bir...

Bugün ilk turu yapılmakta olan KKTC Cumhurbaşkanlığı seçiminden bahsediyorum.

Türkiye’nin kuşatıldığı özellikle Doğu Akdeniz’de limanlara hapsedilmeye çalışıldığı bir dönemde; Türkiye’nin bu kuşatılmışlığa karşı sahada ve masada amansız bir mücadele verdiği bir dönemde; KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi sıradan bir seçim olmayıp aynı zamanda Türkiye’nin verdiği mücadeleye Kıbrıs halkının destek olup olmadığını gösterecek bir seçim olması sebebiyle fevkalade önemlidir.

Fevkalade önemlidir çünkü KKTC’de Türkiye ile birlikte hareket etmek isteyen siyasi kanat ile Rumlarla federasyonu savunan siyasi kanat yarışıyor.

Evet, fevkalade önemli bir seçim.

Türkiye Kıbrıs’ta artık federasyonun bir çözüm olmadığını, artık iki devletli bir çözümden başka çare kalmadığını açıkça ilan etti.

İlan etti etmesine de KKTC’de Rumlarla federasyonu savunan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın başını çektiği güçlü bir siyasi akım var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar