AK Parti’nin zor imtihanı

1 Kasım seçimlerini etkileyecek faktörlerden birinin AK Pati kongresi olduğunu daha önce yazmıştım. Diğer partilerin üç beş puan almaları veya kaybetmeleri sadece kendileri için bir sevinç veya üzüntü...

1 Kasım seçimlerini etkileyecek faktörlerden birinin AK Pati kongresi olduğunu daha önce yazmıştım.

Diğer partilerin üç beş puan almaları veya kaybetmeleri sadece kendileri için bir sevinç veya üzüntü kaynağı olacaktır. Siyasete etkisi yok denecek kadar azdır.

AK Partinin üç beş puan alması veya kaybetmesi önümüzdeki dört yılın iktidar yapısını, bölge politikalarını ve dünya politikalarını etkileyecek boyuttadır.

AK Partinin üç beş puan alması demek yeniden siyasi istikrar demektir, kaybetmesi ise koalisyonlarla kaybolacak dört yıl demektir.

Dolayısıyla AK Parti’deki değişim ülkeyi bölgeyi ve dünyayı etkileyecek bir değişimdir.

***

Kongre bu değişime katkı sağlayacak ilk adımdı.

Çok radikal bir değişim olduğunu söyleyemeyiz. Ancak açıklanan MYK kimi hataların telafi edildiğini göstermesi açısından önem arz ediyor.

MYK bir partinin beyni demektir. Partinin başarısının da başarısızlıklarının da ilk sorumlusudur.

Bir yıl önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy alan parti 7 Haziran seçimlerinde 11 puan kaybederek yüzde 41 oranında oy almıştı.

Bu gerilemeyi bir başarı olarak görmek veya göstermek inandırıcılıktan uzaktır.

Bu sonucun tek sorumlusu değil ama ilk sorumlusu parti yönetimidir. MYK’dır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar