AK Parti listeleri ve bir siyasi intihar

ktidar çoğunluğunu elde etme ihtimali bulunan tek parti AK Parti. Bu yüzden de 1 Kasım seçimlerinde gözler hiç şüphesiz AK Parti’nin üzerinde olacak. Sevenlerinin de nefret edenlerinin de, dostlarının da...

ktidar çoğunluğunu elde etme ihtimali bulunan tek parti AK Parti. Bu yüzden de 1 Kasım seçimlerinde gözler hiç şüphesiz AK Parti’nin üzerinde olacak. Sevenlerinin de nefret edenlerinin de, dostlarının da düşmanlarının da, destekçilerinin de muhaliflerinin de gözleri AK Parti’de. 

7 Haziran’da gözler AK Parti ve HDP üzerindeydi.

7 Haziran’da baraj endişesi sebebiyle HDP de dikkat çekiyordu. Ancak artık baraj endişesi kalmadığı, iktidar çoğunluğunu yakalamak gibi bir ihtimal bulunmadığı ve de görebileceği en güçlü demokratik güce ve imkana kavuştuğunda hamisi PKK’nın, tarihinin en kanlı eylemlere imza atması sebebiyle HDP’nin elde edeceği sonuç artık önemsenmiyor.

***

AK Parti 7 Haziran seçimlerinde ilk kez çok büyük oranda oy kaybına uğramıştı.

AK Parti’ye oy veren kimi seçmen nasıl olsa iktidar olur diyerek HDP ve MHP’ye oy verdi. AK Parti de aynı rehavetle bazı yanışlar yaptı. Kimi seçmen de bu yanlışlara tepki olarak ya sandığa gitmedi ya da başka bir partiye oy verdi.

AK Parti yine yüzde 41 gibi çok yüksek bir oy aldı ancak bir sene önce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 52 oy alan bir partinin 11 puan kaybetmesi çok ciddi mesajlar içeriyordu.

Kongre ve açıklanan listeler AK Parti’nin bu mesajı aldığını gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar