Âh ya Vedûd!

Pazartesi günü (dün) esma-i hüsnadan Vedûd ismi şerifini hatırlatan bir gönül ehlini uğurladık ebedi istirahatgâhına. Bakışıyla, duruşuyla, mimikleriyle ve konuşmasıyla tam...

Pazartesi günü (dün) esma-i hüsnadan Vedûd ismi şerifini hatırlatan bir gönül ehlini uğurladık ebedi istirahatgâhına.

Bakışıyla, duruşuyla, mimikleriyle ve konuşmasıyla tam gönül ehli bir saygın insandı Enver Baytan hoca. 

İstikamet sahibiydi. Onun yanında kendinizi huzurlu hissederdiniz. Öyle tatlı bir üslubu vardı ki, dövse bile acıtmazdı. En acı hakikati dahi tebessüm ederek anlatabilmek her hatibin kârı değildir. O bu zoru başaranlardandı. Onunkisi sun’i değil samimi idi. Yürekten konuşurdu o samimiyetiyle de çevresindekileri etkiledi.

91 yaşında Hakk’a yürüdü.

***

Seksenli yıllarda Milli Görüş hareketinin üçüncü partisi olan Refah Partisi icrayı siyaset yapmaya çalışıyor ama kürsülerde konuşacak hatip gençleri eğitecek hoca bulmakta sıkıntı çekiliyordu.

Çoğunun çekindiği ya da dönemin iktidar partisine yakın durduğu bir dönemde Recep Tayyip Erdoğan RP İstanbul İl Başkanlığı’nı üstlenmiş koşturuyordu.

Hemen herkesin uzak durmaya çalıştığı o dönemde hoca/hatip düzeyinde destek olanların sayısı fazla değildi.

***

Enver Baytan hoca camide vaaz verme yeteneği kadar kalabalıklara hitap etme kabiliyeti de yüksek olan ve sevilen bir dava adamıydı.

O tatlı üslubuyla, anlattığı fıkralarla, konferans salonlarını kah güldüren, kah düşündüren, kah coşturan ihlaslı bir  mümindi. 

O, zor zamanlarda istikametini bozmamış aksine camianın bilinçlenmesine katkıda bulunmuş fedakâr bir mümindi.

***

Yeni kuşakların tanımadığı ama bizim kuşağımızın emektarlarından olan Enver Baytan hocaya  en büyük vefayı da cumhurbaşkanımız gösterdi.

Cenazesini omuzlayanların başında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. 

Hastalandığında da yakından ilgilenmişti merhumla.

Cumhurbaşkanımız bu vefasıyla eski dostlarını unutmadığını bir kez daha göstererek politikacılara  örnek bir tavır sergilemiştir.

***

Vedûd ism-i celilini hatırlamama birinci sebeb merhumun  sevimli  ve sevilen biri olmasıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar