ABD’ye güvenmiyorum, inanmıyorum!

İdlib’de kimyevi silahla katledilen çocukların resmini mutlaka görmüşsünüzdür. Bir an onların kendi çocuğunuz veya kardeşiniz yahut torununuz olduğunu...

İdlib’de kimyevi silahla katledilen çocukların resmini mutlaka görmüşsünüzdür. Bir an onların kendi çocuğunuz veya kardeşiniz yahut torununuz olduğunu düşünün.

Yürek dayanır mı?

Dayanmaz.

O resim, yüzbinler hayatını kaybederken sesini çıkarmayan duyarsız dünya kamuoyunu bile harekete geçirdi.

ABDkimyevi silahları atan uçakların kalktığı Humus yakınlarındaki eş-Şuayrat hava üssünü güya bombaladı.

***

Güya diyorumçünkü ben ABD’nin insani duygularla değil dünyanın gözünü boyamak için yaptığını düşünüyorum.

Çünkü zalim Esed’in bilgisi dâhilinde -Rusya aracılığıyla - bombaladığı için boş bir mekânı tahrip etti.

Dostlar alışverişte görsün!

Esed’in öncelikli hedeflerinde bulunmadığını açıklayan ABD’nin böyle bir adımı her ne kadar müspet karşılansa da hem yeterli değildir hem de inandırıcı değildir.

***

Çünkü ABD bir diğer çocuk katili PKK terör örgütünün uzantısı olan PYD’ye bütün gücüyle destek veriyor ve her türlü yardım ve dayanışmayı tüm ikazlara rağmen sürdürüyor.

ABD,Suriye insanını düşünerek değil kendisinin ve bölgedeki ileri karakolunun çıkarını hesap ederek strateji ve taktik belirliyor.

ABD 2013 yılında ‘Esed meşruiyetini yitirmiştir’ diyordu.

Müdahale ettiği her bölgeye felaketten ve musibetten başka bir şey taşımamış olanABD, 2017’de aradan geçen dört sene içinde yüzbinleri katleden Esed hakkında ‘önceliğimiz değildir’ demeye başlamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar