ABD'ye de Rusya'ya da güvenilmez!

Amerika Türkiye'nin milli politikalarından rahatsızlığını gizlemiyor. O derece ki, hasım ülkelere uygulanan CAATSA yasası bağlamında Türkiye aleyhinde yaptırım kararları alıyor ve bedeli ödenmiş...

Amerika Türkiye'nin milli politikalarından rahatsızlığını gizlemiyor. O derece ki, hasım ülkelere uygulanan CAATSA yasası bağlamında Türkiye aleyhinde yaptırım kararları alıyor ve bedeli ödenmiş uçaklara bile el koyuyor. Amerika resmen Türkiye'yi düşman ülke olarak görüyor.

Kanlı darbe girişimcilerini korumanın yanı sıra güneyimizde terör örgütünü açıkça destekliyor ve onu meşrulaştırmaya çalışıyor.

S 400'ler konusunda ve Rusya'dan daha fazla silah alımı hususunda ABD resmen Türkiye'yi tehdit edercesine açıklamalar yapıyor; Türkiye de bu hususta kararı kendisinin vereceği cevabıyla milli politikalara devam edeceğini duyuruyor.

Tüm bunlara rağmen devlet aklı devreye giriyor ve iki ülke arasındaki ortak çıkarları koruma refleksiyle hareket edilerek köprüler tamamen atılmıyor ilişkiler devam ediyor.

Zor bir denklem.

Başkan Erdoğan 'Daha adil bir dünya mümkün' kitabınd

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar