ABD’nin ezikliği

Cerablus operasyonundan sonra Türkiye’nin Suriye ve Irak politikasında eli güçlendi. Öyle ki buyurgan ABD bile telaşlandı. ABD’li yetkililer eskisi gibi horozlanamıyorlar, tam tersine Türkiye’deki muhatapları...

Cerablus operasyonundan sonra Türkiye’nin Suriye ve Irak politikasında eli güçlendi.

Öyle ki buyurgan ABD bile telaşlandı. ABD’li yetkililer eskisi gibi horozlanamıyorlar, tam tersine Türkiye’deki muhatapları karşısında eziliyorlar.

Darbe/işgal girişiminin başını himaye etmenin ezikliğine bir de bölgede terör örgütlüleriyle dayanışması eklenince başları iyice öne eğildi.

Suriye’de PYD terör örgütüyle Irak’ta haşdi şabi haydutlarıyla işbirliğini aklama gayretinin telaşıyla hareket ediyorlar.

***

Türkiye’nin Başika’da bulunmasını gayri meşru ilan eden, ayrıca Türkiye’nin Irak operasyonlarında koalisyonun bir parçası olmadığını açıklayan ABD geri adım attı.

Türkiye’nin kararlılığı karşısında, evet dünyanın kabadayısı ABD resmen geri adım attı!

İlk olarak Genelkurmay Başkanı’nın ABD ziyareti sonrasında Türkiye’nin operasyona katılmasını kabul etti!

Sonra hafta içinde Ankara’yı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı Ashton Carter Türkiye’nin koalisyonun bir parçası olduğunu ve Musul operasyonuna katılması gerektiğini açıkladı!

Fakat hinliği de yine elden bırakmadı, ‘Son kararı Irak hükümetinin vereceğini’ hatırlatarak eski söylemlerine de meşruiyet kazandırma çabası içinde oldu

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar