ABD Başkan yardımcısının hezeyanları

Joe Biden, İstanbul’da bir dizi görüşme yaptı/yapıyor. Joe Biden ABD Başkan Yardımcısı. ABD’nin ikinci adamı.  Geçenlerde hangi partiliydi hatırlamıyorum başkanlık sistemini...

Joe Biden, İstanbul’da bir dizi görüşme yaptı/yapıyor. Joe Biden ABD Başkan Yardımcısı. ABD’nin ikinci adamı. 

Geçenlerde hangi partiliydi hatırlamıyorum başkanlık sistemini savunan Davutoğlu’na, ‘Başkanlık sistemi gelirse işsiz kalırsın’ kabilinden cahilce sözler etmişti.

Yeri gelmişken hatırlatalım başkanlık istemindeki başkan yardımcısı parlamenter sistemdeki başbakana tekabül eder.

***

Başkanlık sistemindeki başkan yardımcılığı fevkalade önemli bir mevkidir. Başkan, adaylığı kesinleşince yardımcısının da kim olacağını deklare eder. Başkanın seçilmesiyle yardımcısı da seçilmiş olur.

Söylediğim gibi bu mevki başkanlık sisteminde yürütmenin ikinci adamıdır fevkalade önemli bir mevkidir.

***

ABD Başkan Yardımcısı İstanbul’da  aralarında milletvekilleri, sivil toplum temsilcileri, gazeteciler ve tutuklu ailelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi ve grup ile özel görüşmeler yaptı.

Görüştüğü çevrelerin tamamı hükümet muhalifi çevrelerdi.

Bu zevat, kendi ülkelerini ABD’ye şikayet ettiler.

Joe Biden’den yardım istediler!

***

Garip olan Biden’in onlarla görüşmesi değil. Garip olan Biden’in sadece hükümete muhalif çevrelerle görüşüyor olmasıdır.

Görüştüğü akademisyenler, sivil toplum örgütleri, basın mensupları ve milletvekillerinin tamamı hükümet muhalifi çevrelerden.

Biden bu tavrıyla tabiî ki  siyasi mesaj vermiş oluyor!

***

Bu Biden denen adam Türkiye’yi hâlâ eski Türkiye zannediyor olmalı ki kendince akıl verme ve yol gösterme kibrine kapılmış konuşup duruyor.

Kendileri için fazilet olanı TÜRKİYE için kusur olarak görüyor.

Bu Biden denen adam 11 Eylül’ü ABD’nin kendi senaryosu olduğunu söyleyen 75 akademisyenin FBI tarafından tutuklanması kararına evet oyu veren adamdır!

Şimdi utanmadan kalkmış teröre destek veren imzacılara sahip çıkıp ifade hürriyetinden dem vuruyor!

***

Kendileri sırf belge yayınladı diye Assange’i terörist ilan ederken terörle mücadelede Türkiye’nin aldığı tedbirleri  hürriyetlerin kısıtlanması olarak görüyor.

“İnternet özgürlüğünün sınırlandırılması ve YouTube ve Twitter gibi sosyal medya siteleri kapatılması, 1000’den fazla akademisyenin sadece dilekçe imzaladıkları için ihanetle suçlanması bölge için sergilenmesi gereken örnek değil” ifadeleri Biden denen iki yüzlü adama ait.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar