AB süreci ve medeniyet nöbetinin devralınması!

Türkiye'nin asırlar boyu Avrupa'nın yarısına hükmetmiş ve halen Avrupa yakasında toprağı bulunan bir ülke olarak bir Avrupa ülkesi olması, inkârı gayr-ı kabil bir gerçektir.Türkiye bir Avrupa...

Türkiye'nin asırlar boyu Avrupa'nın yarısına hükmetmiş ve halen Avrupa yakasında toprağı bulunan bir ülke olarak bir Avrupa ülkesi olması, inkârı gayr-ı kabil bir gerçektir.

Türkiye bir Avrupa ülkesidir, ama ne tarih boyunca ne de Cumhuriyet döneminde toplum olarak Avrupalı olmuştur. Tek parti döneminde başlatılan dayatmalara rağmen toplumumuz Avrupa'ya mesafelidir.

Avrupa toplumları da Türkiye'ye karşı mesafelidir hatta önyargılıdır.

Bununla birlikte AB'ye tam üyelik Türkiye'nin devlet politikasıdır. AB'nin önyargılı ve çifte standartlı tavırlarına rağmen Türkiye bu hedefinden vazgeçmemiştir.

Ancak geldiğimiz noktada artık gayet net anlaşılmıştır ki, AB Türkiye'yi tam üyeliğe kabul etmeyecektir.

Bunu artık her iki taraf da bilmektedir. Bununla birlikte her iki taraf işler yolundaymış gibi hareket etme ihtiyacı hissetmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar