AB mi Şanghay mı yoksa ne?

Bir devletinbaşka devletlerle ilişki kurması, ittifakoluşturması, birliktesis etmesi veya koalisyonortaklığı yapması gayet doğaldır. Gerek devletin güvenliği ve kalkınması, gerek milletin...

Bir devletinbaşka devletlerle ilişki kurması, ittifakoluşturması, birliktesis etmesi veya koalisyonortaklığı yapması gayet doğaldır.

Gerek devletin güvenliği ve kalkınması, gerek milletin veya mağdur halkların çıkarlarıgerekse muhatap devletin şerrinden emin olmakiçin bu tür ilişkiler kurulabilir.

Bu bağlamda İslamülkeleriyle, ABDile, AB ile, Rusya ve Çinile ve diğer devletler ilişkikurulması normaldir.

***

Yalnızmuhatap bu ilişkiyi istismar ediyorsa,önyargılı davranıyor ve yapılan anlaşmalara riayet etmiyorsa, o zaman da tavır koyulabilmelidir.

Aksi takdirde iktidar, kötü niyetli politikacılarınoyuncağı haline gelir ve ne kendi onurunune de milletinin onurunukoruyabilir.

Bu da kelimenin tam anlamıyla başarısızlıktır, beceriksizliktir.

***

ABD ve ABile ilişkilerimiz tam da bu istikametteseyretmektedir.

ABD hem müttefikimiz hem teröre kaşı kurulan koalisyonda ortağımız.

Ama aynı ABDbir yandan da terör örgütleriyle işbirliği yaparak fiilen bize karşı savaşan bir devlet.

Aynı durum ABiçin de geçerli. AB’ye aday ülkeyiz ama AB önyargılı hareket ediyor ve Türkiye’yi oyalayıpduruyor. Ayrıca terör örgütlerineaçıkça ev sahipliği yapıyor, besliyor ve kolluyor.

***

Bu durum karşısında Türkiyeilk kez dik durarak ABD’ye de AB’ye de rest çekip hem devletin hem de milletin onurunu korumakta tereddüt etmediğiiçin bence başarılı bir politika izliyor.

Irak ve Suriyekonusunda ABD Türkiye tezini kabuletmek zorunda kalmıştır!

AB müzakereleri dondurma teklifinibir muhalif oyu saymazsak ittifakla reddetmiştir!

Artık Türk devlet adamlarının başı dikABD ve ABsorumlularının başı eğiktir!

Cumhurbaşkanımızdansonra Dışişleri/ ABbakanlarımız ve Genelkurmay Başkanımızmuhataplarına ders vermeye başlamıştır!

***

Batılılara karşıanladıkları dilden cevap verilirken bir yandan da Türkiye’nin batıya mahkûm olmadığınıgösterecek adımlar atılmaktadır!

Şanghay İşbirliği Teşkilatı’nın(ŞİT) gündeme getirilmesi bu istikamette atılmış anlamlı bir adımdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar