Mısır’ın sarı yelek korkusu ve Tunus’un ağır imtihanı

Batılıların Arap Baharı adını verdikleri silkiniş hareketinde Tunus ve Mısır dikta yönetimleri indirip demokratik hayata geçmeyi başaran iki ülke oldu.  Tarihinde ilk kez özgürce...

Batılıların Arap Baharı adını verdikleri silkiniş hareketinde Tunus ve Mısır dikta yönetimleri indirip demokratik hayata geçmeyi başaran iki ülke oldu. 

Tarihinde ilk kez özgürce cumhurbaşkanını, millet meclisini ve senatosunu seçen Mısır’da ABD İsrail ve körfez ülkelerinin desteğiyle kanlı bir darbe gerçekleştirildi. Böylece Mısır’ın baharı da diğerleri gibi kışa döndü. (Gezi olaylarıyla Türkiye’yi de kışa çevirmek istediler!) 

Mısır’daki darbeci yönetim şimdi kendi gölgesinden korkar halde hüküm sürüyor. Kahire’de sarı yelek satışı emniyet tarafından yasaklanmış! 

Hatta İskenderiye’de bir avukatın sarı yelek giydiği için tutuklandığı haberi ajanslara düşüv

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.327 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar