İktidar olmak partileri yıpratmaz!

Siyasi partilerin bir genel programları vardır ki kurulduklarında deklare edilirler. Bu programlar partinin siyasi yelpazedeki yerini belirleyen ana hatları ihtiva eder. Partinin ülkeye insana, sorunlara ve çözümüne bakışını ana...

Siyasi partilerin bir genel programları vardır ki kurulduklarında deklare edilirler. Bu programlar partinin siyasi yelpazedeki yerini belirleyen ana hatları ihtiva eder. Partinin ülkeye insana, sorunlara ve çözümüne bakışını ana hatlarıyla belirler. 

Ülkemiz için garip olan ise vatandaşın bu programlardan ziyade partinin kurucularına özellikle de genel başkanına bakarak karar vermesidir. 

Genel olarak parti teşkilatlarında çalışanlar hatta çoğu milletvekili bile genelde bu programın içeriğini bilmezler okuma ihtiyacı bile hissetmezler. 

O yüzden de siyasi tartışmaların çoğu parti programlarından ziyade temsilcilerinin şahsi tasarrufları üzerinden yapılır. 

Maalesef ülkemizdeki siyasi tabloya bu amatör siyasi çiz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 418 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 482 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 332 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar