Muhalefet mühür hakları mahkemesine gitmelidir!

Referandum bitti lakin muhalifler hezimet sarsıntısından henüz kurtulamadılar. YSK’ya itiraz ettiler. Olmazsa AYM’ye gideceklermiş, oradan da netice alamazlarsa AİHM’e müracaat edeceklermiş. Milli ve...

Referandum bitti lakin muhalifler hezimet sarsıntısından henüz kurtulamadılar. YSK’ya itiraz ettiler. Olmazsa AYM’ye gideceklermiş, oradan da netice alamazlarsa AİHM’e müracaat edeceklermiş.

Milli ve uluslararası mahkemelere gitmek de meşru haklarıdır.

***

YSK itirazı reddetti.

Çünkü seçmenden kaynaklan bir kusur yoktur. Kusur sandık kurullarının kusurudur. Herhangi bir sahtelik tespit edilmedikçe sandık kurulunun kusuru sebebiyle seçmenin seçme hakkı ihlal edilemez.

Seçme hakkı anayasal bir haktır.

Anayasal bir hakkanuni bir düzenleme sebebiyleyok sayılamaz.

***

AYM’yeyapılacak itiraz da reddedilecektir. Çünkü Anayasa YSK kararlarının temyiz edilemeyeceğini amirdir.

AİHM de reddedecektirçünkü orası insan hakları mahkemesidir. Mühür hakları mahkemesi değil. Adil olursa,YSK’nın bir insan olan seçmenin hakkını koruyan kararına şapka çıkaracaktır.

Yani muhalefet oturup sonuçlardan ders çıkarması gerekirken kimin değirmenine su taşıdığı belli olmayan bir uğraş içindedir maalesef..

***

İçerde ve dışarıda kimi muhaliflerin üzülüyor olmasına rağmen Türkiye dostlarının sevinçleri ve tebriklerinin ardı arkası kesilmiyor.

Resmi tebrikleri kastetmiyorum. Ümmetin tebrikleri.

16 Nisan akşamı Mekke-i Mükerreme’den arayan bir Arap dostum sevinçten uçuyordu. İslam aleminden de tebriklerin ardı arkası kesilmedi, hâlâ devam ediyor.

Katıldığım bir TV programında Gazze’den bağlanan bir gazeteci, “Bu zaferi ümmetin zaferi olarak görüyoruz” derken dünya Müslümanlarının duygularına tercüman oluyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 417 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.326 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 479 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar