Yersiz ödenen yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım paraları terkin ediliyor

Star Gazetesi Yazarı Resul Kurt'un bugünkü (14.10.2022)''Yersiz ödenen yaşlı ve engelli aylıkları ile evde bakım paraları terkin ediliyor'' başlıklı yazısı.

Bir süredir gündemde olan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Komisyonlarında görüşülüyor ve Ekim ayı içerisinde yasalaşması bekleniyor.

Bu torba yasada çok önemli düzenlemeler yer almakla beraber, başta yaşlı ve engelli aylığı ile evde bakım paraları olmak üzere bazı toplumsal hassasiyeti olan konular da düzenleniyor.

Yersiz ödenen yaşlı ve engelli aylıkları

2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanuna söz konusu torba kanunla eklenecek geçici 5. madde ile ''Gerçeğe uygun olmayan sağlık kurulu raporu kullanımı nedeniyle yapılan ödemeler hariç olmak üzere, bu Kanun kapsamındaki kişilere bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yersiz ödenen ve geri alınması gereken aylıklar ile bunlardan doğan ceza ve faizler terkin edilmiştir. İlgililer hakkında herhangi bir adli, ida...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar