Yaş bekleyen işçi kıdem tazminatı alabilir mi?

Kıdem tazminatı her zaman gündemde olan ve anlaşmazlık yaşanan konulardan birisidir. Önemli tartışma konularından birisi de 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı olan her işçiye...

Kıdem tazminatı her zaman gündemde olan ve anlaşmazlık yaşanan konulardan birisidir. Önemli tartışma konularından birisi de 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı olan her işçiye kıdem tazminatı verilip verilmeyeceğidir.

1475 sayılı eski İş Kanunu'nun 14. maddesinde gösterilen fesih hallerinde, İş Kanununa tabi ve en az bir yıllık çalışması olan işçiye veya işçinin vefat etmesi halinde de bu işçinin hak sahiplerine işveren tarafından son brüt kazancına göre ödenmesi gereken paradır.

Kıdem tazminatı, hem belirli süreli iş sözleşmesine göre çalışan işçilere ve hem de belirsiz süreli iş sözleşmesine göre çalışan işçilere gerekli şartların olması durumunda ödenebilmektedir. Ancak, belirli süreli iş sözleşmelerinde, sözleşmede belirlenen sürenin kendiliğinden son bulması halinde veya tarafların anlaşarak sözleşmeyi sona erdirmelerinde kıdem tazminatı ödenmez.

İşçiye, işe başladığı tarihten itibaren çalıştığı her tam yıl için 30 günlük giydirilmiş son b

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 279 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 166 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar