Vergi barışı, matrah artırımı ve kasa affı

Bu köşeden birkaç aydır vergi barışı, SGK ve Vergi borçlarının yapılandırılması, kasa affı, matrah artırımı gibi talepleri dile getirmekteydik.Basına yansıyan görüşmelerde ...

Bu köşeden birkaç aydır vergi barışı, SGK ve Vergi borçlarının yapılandırılması, kasa affı, matrah artırımı gibi talepleri dile getirmekteydik.

Basına yansıyan görüşmelerde kamuya olan borçların yapılandırması ile matrah ve vergi artırımı, kasa-ortaklar cari hesap düzeltmeleri, stok düzeltme gibi düzenlemeleri içeren önergelerin yer aldığı ve Bakanların uygun görüş verdiği düzenlemelerin sayın Cumhurbaşkanı’na sunulduğu ve sayın Cumhurbaşkanımızın da başta iş dünyası ve STK’lardan gelen yoğun talepler nedeniyle sıcak baktığı görülüyor.

Özellikle pandemi sürecinin de yoğun şekilde etkilediği ekonominin toparlanması için bu düzenlemeye büyük bir ihtiyaç vardı. Yaklaşık 4-5 milyon kişinin faydalanacağı ve 500 milyar TL civarındaki borcu yapılandıracak torba yasanın ekonomiye katkısı yanında kamuya da ciddi tutarlarda bir kaynak girişi sağlayacağı görülüyor.

Esasen sadece borç yapılandırması olarak öngörülen torba yasada toplumsal taleplerin ön

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar