Torba kanunla teşvik, vergi-SGK affı ve ekonomiye ince ayar geliyor

İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesini müteakip TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek Cumhurbaşkanı tarafından...

İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesini müteakip TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek Cumhurbaşkanı tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Torba Kanun teklifinde 43 madde olup, komisyonlarda ilave edilecek maddelerle SGK ve Vergi Borçlarının yapılandırılması, bazı teşviklerin süresinin uzatılması gibi önemli düzenlemeler yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı kararıyla işveren prim desteği, prim teşviki, gelir vergisi stopaj teşviki ile damga vergisi desteğinin süresi 31 Aralık 2023'e, kısa çalışma ödeneğinin süresi ise 30 Haziran 2021'e kadar uzatılabilecek.

Teklifle İşsizlik Sigortası Kanunu'na yeni madde ekleniyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 183 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar