Staj ve çıraklık sigortası emeklilik yaşını düşürür mü?

Okurlarımızdan her daim ilgi gören ve en fazla soru gelen konulardan birisi de staj ve çıraklık sigortasının emekliliğe etkisidir. Okurlarımızın staj sigortasının SGK başlangıcı sayılması...

Okurlarımızdan her daim ilgi gören ve en fazla soru gelen konulardan birisi de staj ve çıraklık sigortasının emekliliğe etkisidir. Okurlarımızın staj sigortasının SGK başlangıcı sayılması yönünde beklentileri var. Ancak bu konuda bir yasal düzenleme hazırlığı olmadığını da hemen belirtelim.

Staj, kelime anlamı itibariyle ''Herhangi bir meslek edinecek olan kimsenin geçirdiği uygulamalı öğrenme dönemi'' ya da ''bir kimsenin meslek bilgisini artırmak için bir kurumun bir veya birçok bölümünde çalışarak geçirdiği dönem olarak'' tanımlanmaktadır.

Stajyer, belirli bir meslek veya sanatla ilgili daha önce almış olduğu eğitimi uygulamak ve deneyim sahibi olmak uygulamayı ve bir işyerinde yapılan işleri izleyerek bilgisini geliştirmek için ve genellikle stajı zorunlu kılan bir öğrenim yönetmeliği uyarınca işveren yanında beceri eğitimi alan kişidir.

3308 sayılı Kanunda ise;

''Aday çırak'', çıraklığa başlama yaşını doldurmamış ve çıraklık dön

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar