Sosyal Medyaya “Dijital Hizmet Vergisi”

Bir süredir bizimde yazılarımızda yer verdiğimiz Dijital Hizmet Vergisine ilişkin 7194 sayılı Torba Kanun geçtiğimiz hafta sonu Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

 Özellikle yurtdışında dahi büyük tartışmalara yol açan Dijital Hizmet Vergisi bu Torba Kanun ile birlikte mevzuata girmiş oldu. Dijital Hizmet Vergisi dijital ortamda sunulan her türlü reklam hizmetlerinden elde edilen gelirler, dijital hizmet sağlayıcısı tarafından sunulan reklam kontrol ve performans ölçüm hizmetleri ile kullanıcılarla ilgili veri iletimi ve yönetimi gibi hizmetler ve reklamın sunulmasına ilişkin teknik hizmetlerden elde edilen gelirler, söz konusu Dijital Hizmet Vergisinin kapsamını oluşturmaktadır. 

Türkiye’de sunulan aşağıdaki hizmetlerden elde edilen hasılat, dijital hizmet vergisine tabidir: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 277 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 165 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar