SGK ve Vergi Barışı ekonomiye nefes aldırır mı?

Bu yılın başlarında Nisan ayı gibi geleceği konuşulan vergi barışı aradan geçen zamana rağmen bugüne kadar gerçekleşmedi.Halen kamuoyunda en çok tartışılan, konuşulan konudur desek...

Bu yılın başlarında Nisan ayı gibi geleceği konuşulan vergi barışı aradan geçen zamana rağmen bugüne kadar gerçekleşmedi.

Halen kamuoyunda en çok tartışılan, konuşulan konudur desek abartmış olmayız.

Esasen tüm dünyayı ciddi şekilde etkileyen COVID-19 sebebiyle yaşanan ekonomik zorlukların piyasalara ve işletmelere olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla uzun bir süredir iş dünyasından kapsamlı bir vergi barışı talebi geliyor.

Özellikle vergi barışı konusunda kararın Ekim ayı sonuçlarının görülmesinden sonra verileceği Sayın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız tarafından dile getirildi.

Öte yandan 2021-2023 yıllarına ilişkin merkezi yönetim bütçesi toplam gelir ve gider tahminleriyle hedef, açık, borçlanma durumunu içeren Orta Vadeli Mali Plan (OVMP)döneminde vergi affına gidilmeyeceği resmi gazetede yayınlandı.

Bu düzenleme ile iş dünyasının uzun süredir dile getirdiği vergi barışında umutlar da suya düşmüş oldu, tartışmalar ise devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 279 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 166 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar