Sendikaya üyelik serbest

Çalışanların sendikal ve örgütsel bilinçlenmeleri arttıkça sendikalı işçi sayısının da yavaş yavaş arttığı görülüyor. Anayasanın 51. maddesine göre; sendikaya...

Çalışanların sendikal ve örgütsel bilinçlenmeleri arttıkça sendikalı işçi sayısının da yavaş yavaş arttığı görülüyor. Anayasanın 51. maddesine göre; sendikaya üye olmak anayasal bir haktır. Emek tarafını temsil eden üç büyük sendika vardır. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK. 

Yine işveren tarafını da temsil eden en büyük sendika TİSK’tir. 

Özellikle örgütlenmenin başlarında sendika, çalışanlar ve işverenler arasında zaman zaman gerilimler olabileceği gibi, bazen tansiyonu yüksek restleşmeler de olabiliyor. 

Hemen başta belirtelim, ister işçi, ister memur ve isterse de işverenler kendi işkollarındaki sendikalara üye olabilecekleri gibi örgütlenme açısından da özgürdürler. 

Sendikalar işçi veya işveren olan üyelerinin ekonomik, sosyal hak ve m

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar