Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesinden kimler yararlanabilecek?

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin birlikte finanse ettiği ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen, ''Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (Women-Up)'' projesi, temelde mali destek projesi ile uygulama...

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin birlikte finanse ettiği ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen, ''Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi (Women-Up)'' projesi, temelde mali destek projesi ile uygulama illerinde, gerekli şartları yerine getiren 4.000 kadın işveren için toplamda 25 milyon Avro (€) mali destek verilecek.

Projenin amaçları; kadınların iş gücüne katılımını ve kayıtlı istihdamını desteklemek, kadın girişimciliğini teşvik etmek ve kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirerek yeni iş olanakları yaratmaktır.

Projenin hedef kitlesi ise, 05.03.2012 tarihinden sonra kurulmuş olan, kadın girişimcilere ait genç işletmeler. En fazla 9 çalışanı olan ve ilave olarak kadın işçi istihdam edecek olan, kadın işverenler bu projeye katılım sağlayabileceklerdir. Projenin uygulandığı dönem boyunca, ortalama 4.000 kadın işverene 20 ay süreyle mali olarak destek verilmesi öngörülüyor.

Kadın işveren

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 280 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 166 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar