İşverenler dikkat! Çalışan temsilcisi atadınız mı?

Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ve toplumsal bilinçlenmeyle birlikte işletmelerde, işçi ve işverenlerde iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşmaya başladı. Ülkemizin...

Son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler ve toplumsal bilinçlenmeyle birlikte işletmelerde, işçi ve işverenlerde iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşmaya başladı.

Ülkemizin iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin önemli adımlarından biri 2013 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı Kanun oldu. İş sağlığı ve güvenliğini yaygınlaştırmak ve iş kazalarını azaltmak için bu alanda büyük bir değişim yapıldı.

İşverenlere son düzenlemelerle birçok yükümlülükler getirildi. Risk değerlendirmesi, acil eylem planı, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, mesleki eğitimler, ölçümlerin yaptırılması, çalışan temsilcisi atanması gibi uygulamalar iş kazalarını önemli ölçüde azalttı.

İş güvenliğinde temel amaç, sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak, çalışma ortamından k

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar