İş Kanununda taşınma nedeniyle mazeret izni var mı?

İş Kanunu çeşitli mazeret durumlarında çalışana ücretli mazeret izni hakkı vermiştir.Mazeret izni işçinin kanunda belirtilen ölüm, doğum, evlenme , evlat edinme, Engelli çocuğunun tedavisi gibi...

İş Kanunu çeşitli mazeret durumlarında çalışana ücretli mazeret izni hakkı vermiştir.

Mazeret izni işçinin kanunda belirtilen ölüm, doğum, evlenme , evlat edinme, Engelli çocuğunun tedavisi gibi özel bazı nedenlerle verilen bir izin türüdür. İş Kanunu işçinin yasada sayılan mazeretlerinin olması durumunda kullandırılabilecek bu tür ücretli izinlere mazeret izni denir.

İşçinin mazeretine bağlı olarak işveren tarafından bu sürelere uygun şekilde verilmesi yasal olarak zorunlu olan izinlerdir.

İşverenin yasal olarak hak kazanma şartları oluşmuş bir mazeret iznini kullandırmama yetkisi yoktur. İşçi talep ettiğinde mazeret iznini kullanabilir.

Mazeret izni

İş Kanunu'nda mazeret izinleri, 2015 yılında 6645 Sayılı Kanunla değişiklik yapılarak yeniden düzenlenmiştir. İş Kanunu'nda mazeret izinleri ayrı başlık altında Ek Madde 2'de belirtilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar