İhbar tazminatının püf noktaları!

İhbar tazminatı, işçi ve işveren arasında yaşanan anlaşmazlık konularından birisidir. İhbar tazminatı niteliği itibariyle işçi ve işverenin fesih nedeniyle doğacak sorunlarını çözme...

İhbar tazminatı, işçi ve işveren arasında yaşanan anlaşmazlık konularından birisidir. İhbar tazminatı niteliği itibariyle işçi ve işverenin fesih nedeniyle doğacak sorunlarını çözme amacı taşımaktadır. Diğer bir deyişle hem işçinin hem de işverenin iş sözleşmesinin feshinden dolayı zor durumda kalmaması için taraflara süre tanınmasına yöneliktir.

İş sözleşmesiyle işçi ve işverene karşılıklı borç ilişkisi getirilmekte; işçi ve işveren ilişkisinin sürekli olması beklenmektedir.

Ancak bazen işveren ve işçiler kimi sorunlar yaşayabilir. Çalışanın tüm iş hayatının aynı yerde ve aynı işverende geçmesi ender görülen bir durumdur. Dolayısıyla hem işçi birçok farklı yerde çalışabilmekte hem de işveren birçok farklı işçiyi çalıştırabilmektedir.

İşçi ve işveren arasında, iş sözleşmesin

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar