Hangi işyerleri engelli çalıştırmak zorunda?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 30'uncu maddesi ile özel sektörü işverenleri aynı ilde faaliyet yürüten işyeri dosyalarındaki çalışan sayısı elli veya daha fazla olduğunda % 3 oranında engelli...

4857 sayılı İş Kanunu'nun 30'uncu maddesi ile özel sektörü işverenleri aynı ilde faaliyet yürüten işyeri dosyalarındaki çalışan sayısı elli veya daha fazla olduğunda % 3 oranında engelli işçiyi istihdam etmekle yükümlüdür.

İstihdamı zorunlu tutulan engelli işçiler özel sektör işvereninin çıkacağı ilanlar ile bulunabileceği gibi, aynı zamanda İŞKUR aracılığıyla da bulunabilmektedir.

İşverenin toplam işçi sayısına engelli çalışanlar ile özel güvenlik elemanları dahil edilmemektedir. Oran hesaplamasında yarıma kadar olan kesirler dikkate alınmazken. Yarım ve daha fazla olan kesirler yukarıya yuvarlanarak istihdamı zorunlu engelli çalışan sayısı tespit edilmektedir.

Kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar çalışma süreleri dikkate alınarak tam süreli çalışmaya dönüştürülür ve işyerindeki tam süreli çalışan işçi sayısına ilave edilmelidir.

Engelli personel çalıştırma gerekliliğine ilişkin hesaplama yapılırken ilgili şirketin SGK işyerlerindeki ça

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 280 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 166 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar