Haklı nedenle ayrılan işçi tazminatını alır

Türkiye’de 17 Nisan tarihinden itibaren fesih yasağı çerçevesinde işverenler belli durumlar haricinde işçilerini işten çıkartamamaktadır. Diğer bir deyişle işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına...

Türkiye’de 17 Nisan tarihinden itibaren fesih yasağı çerçevesinde işverenler belli durumlar haricinde işçilerini işten çıkartamamaktadır.

Diğer bir deyişle işçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı davranışları, belirli süreli iş sözleşmelerinin sona ermesi, işyerinin kapanması ve işin sona ermesi durumlarında işveren tarafından işçinin iş sözleşmesi sona erdirilebiliyor.

Ancak işçinin iş sözleşmesini feshetmesinde bir sınırlandırma ve fesih yasağı bulunmuyor.

Normal şartlarda işçinin istifa etmesi durumunda kıdem tazminatı ödenmiyor ama İş Kanunu 24. Maddesine göre işçinin haklı nedenle derhal fesih yapması durumunda işçi kıdem tazminatına hak kazanmaktadır. İşçinin haklı nedenle iş sözleşmesini feshetmesi durumunda ise ihbar tazminatı ödenmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar