EYT geliyor, prim günü görünmeyenler ne yapsın?

Sigortalılarımızca uzun zamandır beklenen EYT'de son dönemece girildi.TBMM 1 Ekim'de açılacak ve Bakanlık tarafından hazırlanacak tasarı da bütçe görüşmelerinin akabinde TBMM gündemine gelecek ve seçim...

Sigortalılarımızca uzun zamandır beklenen EYT'de son dönemece girildi.

TBMM 1 Ekim'de açılacak ve Bakanlık tarafından hazırlanacak tasarı da bütçe görüşmelerinin akabinde TBMM gündemine gelecek ve seçim öncesi de bir yasa çıkacak gibi görünüyor.

Esasen sigortalılar açısından başta işe giriş tarihi ve prim gün sayısını arttıracak işlemler büyük önem taşıyor. İşe giriş tarihinde hata olanlar, SGK sisteminde görünmeyen prim günleri veya EYT için gün sayısı eksik olanlara yönelik borçlanmalar yapılarak EYT'ye yönelik hazırlıklar yapılabilir.

SGK Sisteminde Görünmeyen Primler

Özellikle son 20 yıldan bu yana bilgi işlem teknolojisini en iyi kullanan kurumlardan birisidir SGK. 2000'li yıllardan önceki dönemlerde bilgisayar sistemlerinin yeterince kullanılmaması ve işlemlerin bir çoğunun manuel kağıt ortamında yeterince kontrol olmadan yapılmış olmasından dolayı bir çok çalışanın SGK günlerinde ciddi hatalar ve yanlışlar yapılmıştır.

Öyle ki, A 'nın primi B'

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 177 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 147 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 277 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 165 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar