Emekli olmak avantajlı mı?

Koronavirüs covid-19 pandemi tehlikesi nedeniyle mal ve hizmet üretiminin bir çok alanda durması nedeniyle çalışma hayatını, işçiyi ve işvereni olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bu kapsamda işverenlerin kısa çalışma ödeneği, pandemi ücretsiz izni gibi çeşitli yöntemleri kullanarak işletmelerin maliyetlerini düşürmeye çalıştıkları görülmektedir. Çalışanlardan da son günlerde, ücretsiz izin veya kısa çalışma ödeneğinden dolayı ücret gelirlerindeki düşüşü gerekçe göstererek; emekli olmak mı, yoksa beklemek mi konulu çok soru geliyor.

Yine bir kısım çalışanlar 17 Nisan itibariyle getirilen fesih yasağı nedeniyle emekli olup olamayacaklarını soruyor.

FESİH YASAĞI ENGEL Mİ?

Öncelikle belirtelim ki, işverenlere getirilen fesih yasağı ile işverenlerin işçilerini işten çıkarmalarının engellenmesi ile birlikte, işçilerin bu zor günlerde işsiz kalmamaları sağlanıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar