Dava şartı olarak arabuluculuk

Arabuluculuk son yıllarda yaygın bir şekilde işçi-işveren anlaşmazlıklarında kullanılan bir yöntem olarak uygulanıyor.Uyuşmazlık taraflarını bir araya getiren alanında uzman arabulucular, objektif bir...

Arabuluculuk son yıllarda yaygın bir şekilde işçi-işveren anlaşmazlıklarında kullanılan bir yöntem olarak uygulanıyor.

Uyuşmazlık taraflarını bir araya getiren alanında uzman arabulucular, objektif bir şekilde taraflarla görüşme sağlayarak kendi çözüm yöntemlerini geliştirmelerini sağlamakta ve iletişim kurmalarına yardımcı olmaktadır. Gerektiğinde taraflara çözüm önerileri sunarak anlaşmaları yönünde yol gösterici olmaktadırlar.

Özellikle işçi ve işveren hem yargılama masrafından kurtulma ve hem de anlaşmazlıkları dostane çözme imkanı vermesi nedeniyle çok yüksek oranda anlaşma sağlandığı görülmektedir.

7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanununa göre, 1.1.2018 tarihi itibariyle işçilerin Kanuna, bireysel veya toplu iş sözleşmesine dayanan alacağına veya işe iade talebine ilişkin dava açmadan önce, dava şartı olarak arabulucuya başvurmaları zorunlu tutulmuştur.

İş kazası veya meslek hastalığından kaynaklanan maddi veya manevi tazminat davaları ile bun

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar