Beş puan teşvikinde değişiklik var!

2008 yılında sosyal güvenlik reformu ile getirilen önemli düzenlemelerden birisi de, halk arasında bilinen adıyla beş puan teşviki idi. 5510 Sayılı Kanunun 81'inci maddesinin ''ı'' bendine göre malullük, yaşlılık...

2008 yılında sosyal güvenlik reformu ile getirilen önemli düzenlemelerden birisi de, halk arasında bilinen adıyla beş puan teşviki idi. 5510 Sayılı Kanunun 81'inci maddesinin ''ı'' bendine göre malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinin işveren hissesinin beş puanlık kısmına isabet eden tutarın Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanabilmesi için işverenlerin Kuruma yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmama şartı getirilmişti.

Yapılan bu düzenleme ile hem işverenlerin prim ödeme alışkanlıkları sağlanmış ve teşvik edilmiş, hem de işverenlere rekabet etme ve maliyet avantajı sağlanmıştır.

Gerçekten her zaman uzmanlarca tüm kamu kurumlarına örnek gösterilen bu düzenleme bir yandan SGK'nın prim tahsilat kabiliyetini artırmış, öte yandan da işverenler yönünden istihdam maliyetlerini düşürdüğünden kayıtlı istihdam teşvik edilmiştir.

Ancak bu doğru uygulama

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar