Asgari ücrette hangi rakamlar konuşuluyor?

2022 yılının son ayına girildiğinde bir yandan EYT öte yandan da asgari ücret hareketliliği yaşanıyor.Asgari ücret: İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve...

2022 yılının son ayına girildiğinde bir yandan EYT öte yandan da asgari ücret hareketliliği yaşanıyor.

Asgari ücret: İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücreti ifade etmektedir.

İşçilere, Komisyonca belirlenen ücretlerden düşük ücret ödenemez. İş sözleşmelerine ve toplu iş sözleşmelerine bunun aksine hükümler konulamaz. İşverenler tarafından, işçilere sağlanan sosyal yardımlar sebebiyle asgari ücretten herhangi bir indirim yapılamaz.

2022 yılında asgari ücrette fiyat artışları ve enflasyona bağlı nedenlerle Ocak ve Temmuz olmak üzere 2 artış yapıldı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunu, : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çağrısı üzerine toplanır ve Bakanlıkça hazırlanan gündeme göre çalışır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, öncelikle Türk-İş Başkanı Ergun Atalay ve TİSK Başkanı Ö

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 280 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 166 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar