Bağ-Kur’lu “ihya” oluyor!

Kamu borçları 7143 Sayılı Kanun’la yapılandırılacak. Aynı zamanda bu kanunla Bağ-Kur’luya ihya imkânı da sağlanacak. Bağ-Kur tescili yapılan ama prim borcu nedeniyle sigortalılık süreleri durdurulan...

Kamu borçları 7143 Sayılı Kanun’la yapılandırılacak. Aynı zamanda bu kanunla Bağ-Kur’luya ihya imkânı da sağlanacak. Bağ-Kur tescili yapılan ama prim borcu nedeniyle sigortalılık süreleri durdurulan sigortalılar, talepte bulunarak hem yapılandırma hem de ihyadan faydalanabilecek. Bağ-Kur’luya sağlanan ihya imkânıyla durdurulan sigortalılık süreleri yeniden kazanabilecek.

5510 Sayılı Kanun’da yapılacak düzenlemeyle sigortalılığın durdurulmaması için prim borçlarının ödenmesi için süre verilecek. Ya da isteyen yeni yapılandırma imkanlarından faydalanarak prim borçlarını ödeyebilecek. Bu sürede prim borçlarının ödenmemesi ya da yapılandırılmaması halinde sigortalılık durdurulacak.

***
Prim borcunu ödemeyenin sigortalılığı durdurulacak

Köy ve mahalle muhtarları, kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlarla tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, SGK’ya kayıt ve tescilleri yapıldığı hâlde, 31 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla prim borcu bulunanlar, bu tarihten önceki borçlarının kanunun çıkmasını takip eden ikinci ayın sonuna kadar ödemeleri ya da yapılandırmaları mümkündür.

Bu tarihe kadar bu işlemi yapmamakla birlikte prim ödemesi bulunan sigortalılar daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulacak.

Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeyecek ve bu sürelere ilişkin SGK alacakları takip edilmeyerek bunlara SGK alacakları arasında yer verilmeyecek.
Sigortalılıkları durdurulanlardan 4(b) kapsamında çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları 1 Haziran 2018 tarihi itibarıyla yeniden başlatılacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 179 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 149 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 277 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 165 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 267 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar