Kadroya geçecek taşeron işçilerin SGK işlemleri nasıl yapılacak?

2017 yılında kamu taşeron işçileri açısından en güzel gelişme, yaklaşık 900 bin taşeron işçisinin kamu kurumlarına ve belediyelerde kadroya geçirilmesi oldu. 696 Sayılı KHK ile düzenlenen...

2017 yılında kamu taşeron işçileri açısından en güzel gelişme, yaklaşık 900 bin taşeron işçisinin kamu kurumlarına ve belediyelerde kadroya geçirilmesi oldu. 696 Sayılı KHK ile düzenlenen kadroya geçiş çalışmalarında sona gelindi. Ancak tekrar hatırlatalım; bu düzenleme kamudaki taşeron işçileriyle ilgilidir, özel sektör taşeron işçileri bu kapsamda değildir. Taşeron işçileri konusunda SGK mevzuatı açısından yapılacak işlemler 2018-05 Sayılı SGK genelgesiyle duyuruldu. Yakın bir zamanda işlemlerin sonlandırılmasını bekliyoruz.

İşyeri tescili için son gün 2 Nisan!

Genel kural olarak işveren, örneği SGK tarafından hazırlanan işyeri bildirgesini en geç sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte SGK’ya vermekle yükümlüdür. Ancak kamu kurumlarında ve bu kurumlarca kurulan tüzel kişilikler tarafından sürekli işçi kadrosuna geçirilmeye ilişkin iş ve işlemlerin son tarihi 2 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir. Buna göre, işyerlerinin tescili bakımından son tarih 2 Nisan 2018 tarihi olduğundan, bu tarihe kadar yapılacak işyeri tescilleri yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşları veya bu kurum ve kuruluşlarca kurulan tüzel kişiliklerin kadroya geçirmiş oldukları sigortalıların yapmış oldukları işlerle ilgili iş kolu kodu uygun mevcut işyeri dosyasının olması halinde, ayrıca yeni işyeri dosyası açılmayarak kadroya geçirilecek sigortalıların sosyal sigorta yükümlülükleri bu dosyalardan yerine getirilecektir.

Geçiş hakkının kazanılmasında SGK kayıtlarına bakılacak!

Sürekli işçi kadrosunda geçiş hükümlerinden personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalıştırılmakta olanlar yararlanacaktır. Sigortalıların 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalıştıklarının tespitinde sigortalı işe giriş bildirgesi, aylık prim ve hizmet belgesi ile işten ayrılış bildirgesindeki kayıtlar esas alınacak olup, yasal süresi dışında verilen belgeler dikkate alınmayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 286 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar