Emeklilik bekleyen kıdem tazminatı alır mı?

Özellikle son yılların en çok yazılan ve konuşulan sorunlarından birisi kıdem tazminatıdır. Okurlarımızdan emeklilik yaşını bekleyenler tarafından, kıdem tazminatı ödenmesi konusu çok...

Özellikle son yılların en çok yazılan ve konuşulan sorunlarından birisi kıdem tazminatıdır. Okurlarımızdan emeklilik yaşını bekleyenler tarafından, kıdem tazminatı ödenmesi konusu çok soruluyor. Biz de bugün okurlarımız için emeklilik yaşını bekleyenlerin kıdem tazminatı alabilme şartlarını yazalım istedik.

Normal şartlarda, emekli olunduğunda kıdem tazminatı ödenmekle birlikte, 1999 yılında yapılan değişiklikle getirilen emeklilikte kademeli geçiş nedeniyle emeklilik yaşının doldurulması gerekliliği kıdem tazminatını da alabilme imkanı sağlanacak bir düzenleme şartı getirilmiştir. Buna göre detaylar aşağıda etraflıca açıklanmıştır.

Sosyal güvenlik sistemimize göre emekli olabilmek için, prim gün sayısı, sigortalılık süresi ve yaş şartının doldurulması gerekir.

Çoğunlukla prim gün sayısı ve sigortalılık süresi, önceden tamamlanmakta ve

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 182 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar